Категории
Хокей на лед
Фигурно пързаляне
Шорттрек
Ски
Биатлон


Сметка “100 години Славия”:

Интернешънъл Асет Банк
Клон „Любляна“ - София
BG71IABG74321000435101
ПФК "Славия - 1913" АД
Зимни спортове > Шорттрек

Бързото пързаляне с кънки(шорттрек) намира истинско място за развитие на пързалката на Славия само година, след като този спорт започва развитието си у нас. След като стадион Дружба преустановява своето съществуване като спортен обект всички групи организирани от Иван Пандов се преместват на Овча купел.
 Бившият специалист в областта на леката атлетика започва всичко от нулата през 1986 година, като сам изработва обувките и комплектова кънките на своите момичета и момчета. Едно десетилетие изминава в къртовски труд преди да се получат и първите резултати – златен медал за щафетата при жените и европейска титла за Евгения Раданова през 2000 година. Следват нови титли в Европа и сребърни отличия от световните първенства и купи. Успехите са предимно при жените, а в треньорския щаб се включва и бившата учителка по кънки Румяна Пандова.
 Спечелените сребърен и бронзов медал от Евгения Раданова на олимпийските игри в Солт Лейк сити-2002 е най-голямото постижение в този спорт в България, а останалите отличия на най-добрата ни бегачка са допълнителна гордост за клуба на Славия. От 2002 година Раданова продължи кариерата си в Италия, а след това основа и собствен клуб. Сега остава да докаже на бившия си треньор Иван Пандов, че не му отстъпва в професията, защото той продължава да обучава таланти на родната пързалка Славия.

 

2009 - Славия ще бъде представена от името на България на олимпийските игри във Ванкувър с участието на Асен Пандов. За поредна година Иван Пандов – баща и треньор на Асен доказа, че не само е създал бързото пързаляне на къса писта в България, но няма да се отказва след раздялата с Евгения Раданова – единствената двойна медалистка от олимпииски игри, изградена в Славия от Иван Пандов.

Copyright © slavia-bg.com