Категории
Борба
Бокс
Вдигане на тежести
Художествена гимнастика
Фехтовка
Плуване
Лека атлетика
Модерен петобой
Айкидо
Шах
Джудо
Тенис


Сметка “100 години Славия”:

Интернешънъл Асет Банк
Клон „Любляна“ - София
BG71IABG74321000435101
ПФК "Славия - 1913" АД
Индивидуални спортове > Айкидо
"Айкидо клуб Славия", e създаден през 1995 година. Клубът е пълноправен член на Обединен спортен клуб Славия, Българска Айкидо асоциация и Международната Айкидо асоциация. Президент е Сенсей Николай Петков - IV Дан.
  • Сенсей Николай Маринов Петков - IV Дан е роден в град София на 01. юли 1964 г. Има висше икономическо образование, специалност "Търговия и Маркетинг". Завършил е Национална спортна Академия с професионална квалификация треньор по Айкидо. С този спорт се занимава от 1989г., а с преподавателска дейност от 1995г. Участвал е в множество международни семинари по Айклидо. През 1996г. създава "Айкидо клуб Славия" - Кейдокан доджо, на който е Президент и шеф - инструктор. Член е на Управителния съвет на "ОСК Славия", и на изпитната комисия на Българска Айкидо асоциация
  • Тренировките се провеждат в залата на спортен комплекс"ОСК Славия".
За контакти:
тел.: 02/51 30 54 
моб.: 0898/56-11-30
е-mail: aikidoclub_slavia@dir.bg
www.aikido-bg.org

Айкидото в Славия през 2011 - а година

4-ти Международен семинар по Айкидо под ръководството на Кобаяши Хироаки - Шихан VI Дан

 От 20 до 23 май 2011 в София се проведе Четвъртият Международен семинар по Айкидо, организиран от Айкидо клуб “Славия”, член на ОСК Славия. В семинара се включиха над 100 участници (деца и възрастни) от България, Сърбия и Унгария. Четвъртият Международен Айкидо семинар се осъществи под ръководството на Кобаяши Хироаки - Шихан VI Дан. Семинарът се проведе в един много тежък момент за Япония. На 11 март 2011 японската страна бе засегната от смъртоносно цунами, последвано от силно земетресение и опасно изтичане на радиация от ядрената централа във Фукушима. Това промени живота на много хора в Япония и мисленето на хора в целия свят. Семинарът е част от поредицата инициативи, организирани от Айкидо клуб Славия, член на ОСК Славия в подкрепа на пострадалите хора от природното бедствие в Япония.

Айкидо клуб “Славия” е основан през 1996 г. и е член на Обединен спортен клуб "Славия". От 2008 е официален представител на Aikido Kobayashi Dojo - Япония за България. Мисията на Айкидо клуб “Славия” е да популяризира японското бойно изкуство Айкидо, създадено от Морихей Уешиба, да развива и прилага идеите за нравственост, хармония на духа и тялото, в съответствие със законите на природата.Президент и шеф инструктор на клуба е Николай Петков - IV Дан Айкикай.

Дарители и спонсори на събитието бяха:
ОББ
БАНКА ДСК
СИ БАНК
Kimi Design

 

 


 

 
  Кобаяши Хироаки - Шихан VI Дан е роден през 1965 в Кодаира, Токио. Завършва Университет Такушоку, Факултет по чуждестранни езици ,Департамент по китайски език; Университет Киорин, както и Училище за международни отношения. Хироаки Кобаяши отговаря пряко за работата на доджотата (школите по Айкидо) в Токоразава, Тачикава, Итабаши и Танаши. Хироаки Кобаяши започва да играе Айкидо на 3 години. Докато е ученик посещава Соломоновите острови, Папуа Нова Гвинея и Иуо Джима като доброволец и член на Японската Младежка Мемориална Организация (ученическа организация, която има за цел да свързва останалите живи ветерани от войната). След завършване на образованието си остава в Индонезия за 2.5 години и преподава Айкидо в JOCV (Японска международна организация на доброволците). Преподава като Айкидо инструктор половин година в Полша. В момента е Фуко Дошу (вице-президент) на Айкидо Кобаяши Доджо и управлява секцията на инструкторите в Кобаяши Доджо. Владее китайски, индонезийски и английски език. Пребивава по няколко месеца извън Япония за да преподава Айкидо.
Copyright © slavia-bg.com