Категории
2013 г.
2012 г.
2011 г.
2010 г.
2009 г.
2008 г.


Сметка “100 години Славия”:

Интернешънъл Асет Банк
Клон „Любляна“ - София
BG71IABG74321000435101
ПФК "Славия - 1913" АД
Новини > 2011 г.
<< обратно
4-ти Международен семинар по Айкидо под ръководството на Кобаяши Хироаки - Шихан VI Дан

 От 20 до 23 май 2011 в София се проведе Четвъртият Международен семинар по Айкидо, организиран от Айкидо клуб “Славия”, член на ОСК Славия. В семинара се включиха над 100 участници (деца и възрастни) от България, Сърбия и Унгария. Четвъртият Международен Айкидо семинар се осъществи под ръководството на Кобаяши Хироаки - Шихан VI Дан. Семинарът се проведе в един много тежък момент за Япония. На 11 март 2011 японската страна бе засегната от смъртоносно цунами, последвано от силно земетресение и опасно изтичане на радиация от ядрената централа във Фукушима. Това промени живота на много хора в Япония и мисленето на хора в целия свят. Семинарът е част от поредицата инициативи, организирани от Айкидо клуб Славия, член на ОСК Славия в подкрепа на пострадалите хора от природното бедствие в Япония.

Айкидо клуб “Славия” е основан през 1996 г. и е член на Обединен спортен клуб "Славия". От 2008 е официален представител на Aikido Kobayashi Dojo - Япония за България. Мисията на Айкидо клуб “Славия” е да популяризира японското бойно изкуство Айкидо, създадено от Морихей Уешиба, да развива и прилага идеите за нравственост, хармония на духа и тялото, в съответствие със законите на природата.Президент и шеф инструктор на клуба е Николай Петков - IV Дан Айкикай.

Дарители и спонсори на събитието бяха:
ОББ
БАНКА ДСК
СИ БАНК
Kimi Design

 

 


 

 
  Кобаяши Хироаки - Шихан VI Дан е роден през 1965 в Кодаира, Токио. Завършва Университет Такушоку, Факултет по чуждестранни езици ,Департамент по китайски език; Университет Киорин, както и Училище за международни отношения. Хироаки Кобаяши отговаря пряко за работата на доджотата (школите по Айкидо) в Токоразава, Тачикава, Итабаши и Танаши. Хироаки Кобаяши започва да играе Айкидо на 3 години. Докато е ученик посещава Соломоновите острови, Папуа Нова Гвинея и Иуо Джима като доброволец и член на Японската Младежка Мемориална Организация (ученическа организация, която има за цел да свързва останалите живи ветерани от войната). След завършване на образованието си остава в Индонезия за 2.5 години и преподава Айкидо в JOCV (Японска международна организация на доброволците). Преподава като Айкидо инструктор половин година в Полша. В момента е Фуко Дошу (вице-президент) на Айкидо Кобаяши Доджо и управлява секцията на инструкторите в Кобаяши Доджо. Владее китайски, индонезийски и английски език. Пребивава по няколко месеца извън Япония за да преподава Айкидо.
Copyright © slavia-bg.com