Категории
2013 г.
2012 г.
2011 г.
2010 г.
2009 г.
2008 г.


Сметка “100 години Славия”:

Интернешънъл Асет Банк
Клон „Любляна“ - София
BG71IABG74321000435101
ПФК "Славия - 1913" АД
Новини > 2010 г.
<< обратно
Двама играчи на Славия станаха сребърни медалисти на европейското първенство по волейбол за младежи в Беларус

 

 

 

 
Двама играчи на Славия станаха сребърни медалисти на европейското първенство по волейбол за младежи в Беларус. Капитанът Борислав Георгиев и централния блокировач Венцислав Рагин бяха основни фигури в тима на Николай Желязков, който отстъпи във финала на Русия с 1:3 гейма. Двамата слависти получиха много висока оценка за представянето си и показаха, че въпреки младежката формация на отбора на Славия бъдещето ще запази традицията. В разширения състав на националния отбор фигурираха четирима играчи на Славия.

 

 


Интервю с капитана на младежкия национален отбор Борислав Георгиев преди финалния мач с Русия:България е на финал на ЕВРО 2010 по волейбол за младежи, а за това голяма заслуга има и капитанът и разпределител Борислав Георгиев. В трудния мач с Холандия на полуфинала играчът на Славия записа една точка. Какви са му очакванията за предстощия финал с Русия и как вижда атмосферата в тима? 

Като капитан и разпределител на отбора, как ви се стори победата с 3:0 над Холандия?

Това ни беше най-трудният мач и може би играхме най-слабо в сравнение с останалите ни срещи на европейското. Така се получи, защото задължително гонехме победата. От психическа гледна точка ни беше голям зор. Досега не бяхма играли в тази зала за разлика от съперника, който я познаваше перфектно. Холандците изиграха всичките си мачове в Бобруйск. Най-важното е, че спечелихме и сме на финал.Надяваме се утре да се представим много по-добре.

На блокада ли ви затрудниха най-много холандците?

Не чак толкова блокадата. Ние се опитвахме да си играем така както знаем. На моменти не се получаваше, защото беше доста напрегната полуфинална среща. Желанието на всички беше да победим и това малко ни пречеше.

Във втория гейм видяхме и втория разпределител в игра – Добри Димитров. Тактическа смяна ли бе това или  заради натрупалата се умора?

Не, не беше умора, а просто моментно разсейване от моя страна и затова треньорът предпочете да пусне Добри. По скоро тактически ход.

Преодолим съперник ли е Русия, все пак нямат загуба дотук на европейското?

Напрежението ще е изцяло върху играчите на Русия. Ние изиграхме три контроли с тях в Самоков и три пъти ги бихме. Пред тях има поставена цел да спечелят това европейско, а не пред нас. Така че ние ще сме далеч по-освободени. Нашата цел е вече изпълнена, а оттук нататък каквото стане. Посоката е ясна – само напред. Излизаме да се забавляваме и мисля, че имаме шанс да сме първи.

Те в Бобруйск се чувстват като домакини и публиката ще е на тяхна страна.

Нека се чувстват, това нас не ни вълнува. Важното е да гледаме нашата си игра. Ако е рекъл Господ, ще победим.

Междувременно добри новини за клубния ви отбор – Славия, който отново ще играе в Суперлигата, след като тя бе увеличена на десет отбора.

Да, много се радвам. Това беше много важно, защото в Б група щеше да е много лошо за нас, по-младите. Просто щяхме да пропилеем една година безсмислено. Ще се борим каквото можем да направим. Само да не стане като миналата година.


Интервю с Венци Рагин след победата над Холандия:Централният блокировач Венци Рагин записа 11 точки за България срещу Холандия в полуфинала с Холандия, спечелен с 3:0. Тази победа прати младежкия национален отбор на финал на ЕВРО 2010 в Беларус. Какви са очакванията на 18-годишния играч на Славия за мача с Русия и колко сладък бе успеха над Холандия?

Мачът с Холандия го изигра въпреки болките в корема, които имаше. Този полуфинален сблъсък?

Победата е много важна за мен, а и за целия отбор. Все пак три месеца се трудим, за да достигнем този финал. Лятото ни отиде за това. Колкото до моите проблеми с болестта, днес (в събота, б.а.) се почувствах много по-добре. Усетих, че мога да изкарам целия мач.

Финал срещу Русия допълнителна мотивация ли е?

Наистина е страхотен стимул и благодарение на тази възможност забравих за всички проблеми.

С успешна игра на блокада ли ни изненадаха холандците?

Според мен холандците ни бяха разузнали много добре. И най-вече играта в центъра. Явно разполагат с добри статистици. Ние през миналите мачове на европейското показахме, че се справяме най-добре с атака през центъра. И заради това те наблегнаха на блокада срещу нас.

Прогнозата за финалния мач с Русия?

Не мога да прогнозирам какъв ще е резултата, но при всички положения ще бъде много труден мач.


Снимки от посрещането на европейските вицешампиони в София:

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © slavia-bg.com